Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение заради широката подкрепа на Запада

...
Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение заради широката подкрепа на Запада
Коментари Харесай

Германски министър: Войната ще приключи с поражение за Русия


Руската инвазия в Украйна ще завърши с военно поражение заради необятната поддръжка на Запада за Киев, сподели немският министър на икономиката Роберт Хабек, представен от ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8713
" Никой не подозираше, че 2022 година ще завърши по този метод ", съобщи Хабек пред ДПА и добави, че съветският президент Владимир Путин губи войната на бойното поле поради оръжията, които украинската войска получава от Европа, НАТО и Съединени американски щати и които употребява " ловко, стратегически, рационално и героично ".

" Аз съм за това Германия, дружно с останалите съдружници, да поддържа Украйна по подобен метод, че да завоюва войната ", сподели Хабек, който се застъпваше за доставки на оръжия за Киев още преди началото на съветската инвазия в Украйна.

Берлин бе мощно подложен на критика поради първичното си отвращение да изпрати оръжия в Украйна. Все отново, обратно на правилата, одобрени с десетилетия, левоцентристкият канцлер Олаф Шолц разгласи анулация на възбраната за доставки на оръжия за зони на боен спор.

Оттогава за Украйна бяха одобрени оръжейни доставки на стойност 2,24 милиарда евро, които включват самоходни противовъздушни установки, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън и системата за противовъздушна защита ИРИС-Т.

Хабек, който е и заместител на Шолц, сподели, че е сигурен, че Германия и нейните западни съдружници ще продължат да изпращат нови системи и да оказват допълнителна поддръжка за Украйна, само че акцентира, че Берлин няма да работи едностранно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР